Diş kaplaması sonrası ağrının nedenini tam olarak belirlemek için diş hekiminizi ziyaret etmek önemlidir. Diş hekiminiz, ağrının kaynağını belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için muayene edecektir. Ağrının ciddi bir sorunun belirtisi olup olmadığını değerlendirecektir. Kaplama diş ağrısı genellikle diş kaplamaları veya diş taçları ile ilişkilidir. Diş kaplamaları, dişin üzerine yerleştirilen özel tasarlanmış restoratif materyallerdir. Diş ağrısının kaplamalarla ilişkili olması birkaç nedene dayanabilir.

Duyarlılık ve Uyum Sorunları

Diş kaplamaları, dişin üzerine oturacak şekilde özel olarak hazırlanmalıdır. Ancak, kaplama yerleştirildikten sonra uyum sorunları ortaya çıkabilir. Kaplama, dişe sıkıca oturmadığında veya dişe zarar verdiğinde kaplama diş ağrısı  neden olabilir.

Diş Çürümesi veya İltihap

Kaplamaların altında, dişin çürümesi veya iltihaplanma gibi problemler gelişebilir. Bu durum, dişin duyarlı hale gelmesine ve ağrıya neden olabilir.

Sinir Uyarımı

Diş kaplaması, dişin duyarlı sinirlerine daha fazla maruz kalabilir. Bu durum, sıcak veya soğuk içeceklerin, yiyeceklerin veya hava akımının dişte ağrıya neden olmasına yol açabilir.

Kaplama Kenarında Sorunlar

Kaplamaların kenarlarında çatlaklar veya kırıklar olabilir. Bu durum, diş eti çizgisinde tahrişe neden olarak ağrıya yol açabilir.

Diş Gıcırdatma veya Sıkma

Gece gıcırdatma veya diş sıkma gibi alışkanlıklar, diş kaplamalarının zarar görmesine ve ağrıya neden olabilir.

Eğer kaplama ile ilgili ağrı yaşıyorsanız, derhal diş hekiminize başvurmanız önemlidir. Diş hekiminiz sorunu belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilir. Ayrıca, diş sağlığınızı korumak ve sorunları önlemek için düzenli diş kontrolleri yapmak önemlidir.

Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Olur Mu?

Kaplama dişlerde oluşan ağrının pek çok nedeni vardır. Bunun asıl nedenlerinden bir tanesi de kaplama yapılan ana dişlerin çürük olmasıdır. Yani kaplama altında kalan dişlerin çürük olması zamanla ağrıya neden olabilir.

Bunun yanı sıra hastalarda meydana gelen diş eti çekilmeleri, kaplama dişin yerine tam oturmaması, yapılan dişlerin hastaya tam uygun olmaması veya kaplama dişlerin diş veya diş etine baskı yapması gibi durumlar ağrıya neden olabilir. Kaplama dişlerde çürüme olmaz. Bunun yanı sıra kaplama altında kalan dişlerde çürüme meydana gelebilir. Meydana gelen bu durum kişilerde ağrıya neden olmaktadır. Bu tarz durumlar ile karşı karşıya kaldığınız zaman vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Kaplama sonrası ağrı var ne yapılır?

Kaplamanız yeni takılmış ise bazı durumlarda ağrı olabilir. Kaplama sonrası ağrı olması durumunda doktorunuzun verdiği ağrı kesiciyi içebilirsiniz. 1-2 gün sonra ağrınız geçmez veya azalmazsa doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ederim.

Kaplama Diş Nasıl Çıkar?

Kaplama dişler genellikle hasar görmüş dişlerin bütünlüğünü sağlamak için tedavinin bir aşamasıdır. Böylelikle daha estetik bir görünüm oluşturulmasına katkı sağlar. Dişler üzerine yapıştırıldıktan sonra doğal dişlerinizden farklı görünmezler. Ayrıca iyi bir ağız bakımı ile 40 yıla kadar ağızda kalabilir. Kaplama diş nasıl çıkar diye merak edenler için süreç oldukça basittir.

Kaplama yapılan dişlerinizin tamamının çıkarılmasının gerekli olmadığı durumlarda tek bir kısma da uygulanır. Eğer çürük probleminiz varsa, kaplamanız çıkarılır. Böylelikle gerekli tedavi uygulandıktan sonra dişleriniz sağlığını için gerekli müdahale yapılır. Kaplama Diş Nasıl Çıkar? Ağrı Hissedilir Mi?

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplama çeşitleri, hastanın dişinde meydana gelen büyük bir çürük sebebiyle dişin kurtarılamayacağı fark edildiğinde uygulanan, diş yüzeyinin kaplanması işlemidir. Tedavi sürecinde kullanılan birçok farklı kaplama çeşidi vardır. Bu kaplama çeşitlerinden hastaya en uygun olanı bulunup işlem uygulanmaya başlanır. Diş kaplama çeşitleri genellikle yapısında kullanılan malzemelerini adını alan çeşitlerdir. Kaplama yapılacak dişlerin sayısı kişiye göre değişmektedir. Diş kaplama sayısı ikiden fazlaysa eğer kaplama daha dayanıklı olmalıdır. 2 sayısından fazla kaplama yaptıracak olan hastaların seçimi hekim tarafından zirkonyum veya metal altyapı diş kaplaması olarak tercih edilmektedir.