Diş çekimi ve implant aynı anda yapılması bazı durumlarda mümkündür. Bu işleme “immediat implant uygulaması” denir. Ancak bunun yapılabilmesi için bazı koşulların uygun olması gerekir. Çekim yapılan bölgedeki kemik yeterli yoğunlukta ve kalitede olmalıdır. Eğer kemik dokusu yeterli değilse, implantın stabil kalması zor olabilir. Ayrıca çekim yapılan dişte aktif bir enfeksiyon olmamalıdır. Eğer enfeksiyon varsa, diş çekildikten sonra implant yerleştirilmeden önce bölgenin iyileşmesi gerekebilir.

Diş eti sağlığının da implant yapılacak bölge için uygun olması gerekir. Diş eti iltihabı veya diğer periodontal sorunlar varsa, önce bu sorunların tedavi edilmesi gerekebilir. Bu uygulama, iyileşme süresini kısaltabilir ve hastaya tek bir cerrahi işlemle çözüm sunabilir. Ancak, diş çekimi ve implant aynı anda yapılması her hasta için uygun olup olmadığının belirlenmesi için detaylı bir muayene ve değerlendirme yapması gerekir.

İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Dişin Takılması

İmplant tedavisi tüm işlem genel anlamda 2 aşamada gerçekleşir. İmplantın takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır. İmplant vidası takıldıktan sonra implant takılan yerin iyileşmesi beklenir. Ama bu dönem hastadan hastaya farklılık göstermektedir.Çünkü hastanın ek bir rahatsızlığı varsa diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları vs. ya da sigara kullanıyorsa süreç uzayacaktır. Doku uyumu daha uzun sürecektir. Ancak genelde ortalama olarak 3-6 ay sürmektedir.

İmplant Sonrası Ağrı Olur Mu?

İmplant, eksik dişlerin yerini doldurabilmek için kullanılan ve çene kemiği üzerine yerleştirilen bir vidadır. Bu tedavide çene kemiğine yerleştirilen implantın üzerine çeşitli protez dişler yerleştirilerek eksik dişin yeri doldurulur. İmplantın üzerine yerleştirilecek olan protez dişler doğal dişlerle uygun olacağından hem dişleriniz tam gözükecektir hem de ağız ve diş hareketlerini tam anlamıyla gerçekleştirebileceksiniz. İmplant tedavisinden yararlanmak isteyen insanların en çok merak ettiği konulardan biri de “İmplant Sonrasında Ağrı Olur Mu?” sorusudur.

Tüm ağız ve diş tedavilerinden sonra ortaya çıkan ağrılar implant tedavisinden sonrada ortaya çıkabilir. İmplant sonrası ağrı ve şişlik gibi problemlerin çıkması normal bir durumdur. Bu problemleri ortadan kaldırmak için diş hekiminiz sizlere ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçlar verir. Bu sayede implant sonrası ağrı oluşumu engelleyebilirsiniz ya da hafifletebilirsiniz. Bu ilaçları kullanmanıza rağmen oluşan problemler geçmezse ya da hafiflemezse, tedavi ile ilgili başka sorunlar ortaya çıkmış olabilir. Bu nedenle biran önce uzman diş hekiminize başvurmanızı tavsiye ederiz.

Kemik Yetersizliğinde İmplant Tedavisi

Çenelerdeki diş eksikliği olan bölgelerde zamanla kemik kaybı meydana gelmektedir. Bu durum genellikle dental implantların yerleşebileceği kemiğin kalitesi ve miktarını olumsuz yönde etkilemektedir. Böyle durumda olan hastalarda dental implant yapımı çok zor olmakla beraber bazen imkansız olmaktadır. Günümüzde, ihtiyacımız olan kemik kaybını durumunu tedavi edebilme imkanına sahibiz. Kemik kaybına neden olan bölgeyi greftlemekle sadece dental implantların yerleşebileceiği kemik miktarını elde etmekle kalmaz aynı zamanda fonksiyonel ve estetik görünümünü de iyileştirmiş oluruz.

Diş eksikliklerini gidermek için uygulanan implantların yapılacağı bölgelerin incelenebilmesi için detaylı bir klinik muayene yapılmalıdır. Yapılan röntgen ve ağız içi tetkikler sonrasında eğer bölgede yeterli kemik hacmi yoksa uygulanacak bölgenin anatomik özelliğine göre yardımcı cerrahi tekniklerinden yararlanılabilir. Muayenede genel ağız-diş sağlığınız ve dişeti sağlığınız değerlendirilmeli bu anlamda bir problem varsa implant tedavisi öncesi yapılması gereken tedaviler tamamlanmalıdır.