Yirmilik diş çekimi fiyatları 2024 yılında operasyonun büyüklüğüne göre değişir. 20’lik diş problemleri, kişinin 17 yaşı ile 25 yaşı arasında oluşmaya başlar. Halk arasında 20’lik diş diye tabir edilen bu dişlerin, ağızda bırakılması ya da çekilmesi durumu her zaman kaygı konusu olmuştur. Ancak bu dişlerde bir problem olması durumunda, dişlerin çürük olması durumunda, dişlerin çene kemiğine doğru şekilde kaynama olmadığı gibi durumlarda bu dişlerin mecburen çekilmesi gerekir.  Alt ve üst çenenin en arka kısmında konumlanan yirmilik dişler, çoğu kişide çenelere uyum sağlayamamasından dolayı ağrı ve apseye neden olmaktadır. Tüm dişlerden en son çıkmakta olup yetişkin dişleri olarak bilinmektedir. 20’lik diş çekimi mutlaka önemsenmesi gereken bir konu olup sağlık sorunlarına neden olması halinde müdahale edilmesi önem taşır. Diş çekimleri konusunda uzman hekim kadromuzla dişlerinizin sağlığını korumaktayız.

Yirmilik Dişlerin Çekilmesi Nasıl Yapılır?

Yirmilik dişlerin çekim aşamaları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Tamamıyla sürmüş ve kök gelişimi normal olan yirmilik dişler normal diş hekimleri tarafından lokal anesteziden yararlanılarak çekilebilmektedir. Ancak gömülü kalmış veya kök gelişim anomalileri gösteren dişler cerrahi yardımıyla çekilmektedir.

Yirmilik dişlerin çekim aşamaları:

  • Diş çekilmeden önce diş hekimi tarafından dişin alınacağı bölgeye lokal anestezi uygulanır. Ancak bazı vakalarda, özellikle gömülü 20 yaş dişleri bulunan vakalarda güçlü bir genel anestezi de uygulanabilmektedir.
  • Anestezi işleminin ardından dişi kaplayan diş eti ve kemik dokusu kesilir.
  • Ardından dişi yerinde sabit tutan çene kemiği ve bağları gevşetmek için forseps kullanılarak diş ileri geri oynatılır. Ancak bazı vakalarda zor çekilen diş parçalar halinde de çıkarılabilmektedir.
  • Diş çekiminin ardından kendi kendine çözülebilen birkaç dikiş atılabilmektedir.
  • İyileşmenin gerçekleşebilmesi için dişin çekildiği oyukta bir kan pıhtısı oluşmalıdır. Bu pıhtı kendiliğinden düşerse acı verici ve riskli bir duruma neden olur. Diş hekimi bunu engellemek adına 20 lik dişin çekildiği alana antiseptik veya antibiyotik içeren ağrı kesici macun uygulanır.

Yirmilik Diş Çekimi Fiyatı

Ankara  20’lik diş çekimi için genel olarak belirli bir ücret söylenmesi mümkün değildir. Her kurumun kendine göre belirlediği ücretler varken bu durumun en önemli nedeni çekimin nasıl yapılacağıdır. Röntgen sonrasında ameliyat ya da normal çekim kararı verilmesi halinde ücretler ile ilgili mutlaka görüşme sağlanmalıdır. Dentia Diş Kliniği Ankara olarak merkezimizde hastalarımız için en uygun fiyatlarla hizmet vermekte olup uzman hekim kadrosuyla başarılı çekimler yapılarak hastaların ağız ve diş sağlığını korumaktayız.

Kanal tedavisi sonrası diş ağrısı

Yirmilik Diş Çekimi Ücreti 2024

Yirmilik diş çekimi fiyatı için mutlaka iyi bir araştırma yapılması gerekir. Ön görüşme için muayene olunması önemlidir. Dentia Diş Kliniği Ankara olarak merkezimizde en uygun fiyatlarla hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Diş çekimlerinde cerrahi ya da normal işlemler uzman hekim kadromuzla yapılarak hastalarımızın sağlıkları bizler için önem taşır. 20’lik Diş Çekimi Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

20’lik Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Yirmilik dişler oluşumlarını genellikle ergenlik çağının sonunda tamamlar.Bu sürecin ardından sürme dönemlerine geldiklerinde kişide birçok belirti görülmesine neden olurlar. 20lik diş ağrısı belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • Çiğneme ve ısırma sırasında ağrılar,
  • Yemek yerken, su içerken veya konuşurken ağzı açmakta zorlanmak,
  • Diş etlerinde hassasiyet ve apse,
  • Ağız kokusu,
  • Yüzün farklı bölgelerinde ağrılar,
  • Baş ağrısı,
  • Yutkunmakta güçlük,
  • Lenf bezlerinde şişlik.

20’lik Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş çekimlerinden sonra mutlaka uzman hekimlerden bilgi alınmalı ve süreç hakkında tüm detaylar öğrenilmelidir. Ameliyat ve 20lik diş çekimi sonrasında kan sızıntısı görülmesi normal bir durumdur. Uzman hekimin belirlediği süre boyunca pıhtılaşma olması için yiyecek ve içecekten bir süre uzak durulmalıdır. Ağrı oluşması da normal olup mutlaka uzman hekimlerimiz tarafından önerilen ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Herhangi bir şişliği önlemek için buz kompreslerinden faydalanılır. Aynı zamanda kanama riskini arttıracağından dolayı ilk 24 saat sigara içilmemelidir.