İmplant tedavisi herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin yerine konması ile dişin görevlerini üstlenmesi veya dişteki estetik problemleri kalıcı biçimde gidermek adına önemli bir tedavidir. Bu yazıda; implant vidası takıldıktan sonra diş ne zaman takılır, implant tedavisi ne kadar sürer, gibi Ankara implant tedavisi hakkında sıklıkla merak edilen konulara değinilmiştir. İmplant vidası sonrası diş takılması için birkaç aşama geçilir . Bu süreç genellikle birkaç ay sürebilir. İmplant tedavisi genel olarak şu adımlardan oluşur:
İmplantın Çeneye Yerleştirme Süreci
İmplant vidası, çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. Bu işlem genellikle lokal anestezi altında yapılır. İmplantın kemiğe entegre olabilmesi için iyileşme sürecine ihtiyaç vardır. İmplant yerleştirildikten sonra kemiğin implantı sarması ve implantın kemiğe sıkıca bağlanması için bir süre beklenir. Bu süre, genellikle 3 ila 6 ay arasında değişebilir . İmplantın kemiğe sağlam bir şekilde entegre olmasını sağlar. Bu dönemde implantın üzeri geçici olarak kapatılabilir.
Abutment Takılması
İmplant üzerine abutment adı verilen bir bağlantı parçası takılır. Abutment, diş hekiminin üzerine porselen veya metal bir diş restorasyonu (kron veya protez) yerleştirebilmesi için implant üzerinde bir çıkıntı oluşturur. Abutment işlemi cerrahi olmayan bir prosedürdür. Diş eti iyileşmesi için biraz daha zaman gerekebilir.
İmplantan Sonra Protez Yapımı Ve Takılması
İmplant üzerine porselen veya metal destekli bir kron, bir köprü veya bir protez yapılır. Bu protez, dişlerin şeklini, rengini ve fonksiyonunu geri kazanmak için yapılan özelleştirilmiş bir restorasyondur. Protez, abutment üzerine yerleştirilir ve dişin doğal dişlere benzer bir görünüm ve işlevsellik kazanmasını sağlar.
Diş takma süreci, implant vidası sonrası diş yapılan tedavinin karmaşıklığına, implantın entegrasyon hızına ve hastanın bireysel durumuna bağlı olarak değişebilir. Diş hekiminiz, implant yerleştirme sürecini ve uygun diş takma zamanını belirlemek için size en uygun tedavi planını sunacaktır.
İmplant Diş Ömrü Ne Kadardır?
Tedavinin diş ömrü ağızda 30-40 yıl kadar hatta bir ömür boyu sorunsuz kalabildiği gözlenmiştir. Dolayısıyla bazı dental implant üreticileri implantları belirli koşullar altında ömür boyu garantiyle pazarlamaya başlamıştır. Ancak günümüzde vidalı dişlerin sağlıklı bir şekilde ağızda kalma süresi farklı nedenlerden dolayı daha kısa olabilmektedir. İmplant ömrü ne kadar sorusu bir çok etkene bağlıdır. Kişinin genel sağlığı ve daha önemlisi ağız ve diş sağlığı süreyi doğrudan etkilemektedir. Kaynak
İmplant Tedavisinden Sonra Kaç Günde İyileşilir?
İlerleyen teknoloji sayesinde yaşanan diş kayıpları tedavisinde neredeyse gerçeğe yakın sonuçlar elde edilmektedir. İmplant tedavisi ile kısmen ya da tamamen yaşanan diş kayıplarına müdahale edilmektedir. Bu tedavi sonrası bireyler gerçek dişlerine yakın yeni dişlere sahip olabilmektedir. Diş implant tedavisi yalnızca diş kayıpları için değil, diş eti dibindeki kemiklere bağlı olarak oluşan tahribat sonrası ya da yaşlılığa bağlı olarak çene kemiğindeki hasarlardan kaynaklanan diş kayıplarına da uygulanmaktadır. İmplant tedavisinden sonra iyileşme süreci; operasyon bölgesinin büyüklüğüne, yerleştirilen vida sayısına göre değişir. Ayrıca cerrahi tekniğe ve hepsinden önemlisi bu süreci nasıl yönettiğinize bağlı olarak değişir. Tek bir implant yarasının iyileşmesi için gereken süre ile kemik tozu uygulanan kompleks bir vakanın iyileşme süresi aynı olmayacaktır. Devamı…