Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak oldukça önemlidir. Diş fırçalarken ideal süreyi yakalamak önemlidir. Ayrıca uygun diş fırçası kullanmak oldukça kritik. Diş fırçanızın, kıllarının orta sertlikte, kıl uçlarının ise mikroskobik olarak yuvarlatılmış olması daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Diş eti çekilmesi olan kişiler için ise daha yumuşak fırçalar tercih edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kullandığınız diş macunu. Hepsi bir arada özelliği taşıyan, diş eti problemlerine karşı etkili ve doğal ürünler kullanmaya önem gösteriniz.

Doğru Diş Fırçalama Yöntemi

Dişlerimize bakmanın en sağlıklı yolu doğru ve düzenli fırçalamaktır. Diş fırçası 45 derecelik açıyla diş ve diş eti arasına yerleştirilmelidir. Damak dişleri, çene dişleri, arka dişler her biri teker teker yumuşak hareketlerle fırçalanmalıdır. Üst çene dişleri yukarıdan aşağıya, alt çene dişleri de aşağıdan yukarıya olacak şekilde temizlenmelidir. Dişlerin iç kısmı da aynı şekilde fırçalanır. Ardından ısırma ve çiğneme işlemi yapılan bölgelerde ileri geri hareketlerle temizlenmelidir. Bu işlem yaklaşık olarak 3 dakika sürmelidir ve sonunda dil temizlenmelidir.

Diş İpi Kullanmaya Özen Gösterin

Diş ipi, günlük diş bakımında temizliğin önemli bir parçasıdır. Çünkü düzenli diş ipi kullanımı, diş fırçasının ulaşamadığı alanlarında temizlenmesini sağlayacaktır. Gıda artıklarının bu yolla temizlenmesi ağız kokusu ve çürüğün önlenmesine katkı sağlar. Evde olduğumuz bu dönemde, diş ipi kullanarak çürüğün ve çürüğe bağlı olarak gelişen ağrıların önüne geçmek, bu dönemi daha sağlıklı bir ağız ile atlatmak oldukça mümkün.

Diş Eti Kanamalarını Görmezden Gelmeyin

Dişlerinizi fırçalarken görünen kanamalar diş eti iltihabının belirtisi olabilir. Diş etlerinin kanamadan dolayı fırçalanmaması, iltihabı şiddetlendirir. Bu nedenle bu bölgeleri daha yavaş ve özenli olarak fırçalamak gerekmektedir. Ancak, o bölgeyi hiç fırçalamamak doğru bir davranış olmayacaktır.

Yedikleriniz ve İçtiklerinize Dikkat Edin

Daha fazla evde vakit geçirmek, daha fazla yemek ve içecek tüketmekle sonuçlanabiliyor. Ancak bu dönemde tükettiklerimize daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Çay, kahve, şekerli gıdalar ve asitli içecekler dişlerimize oldukça zarar verir. Bu nedenle günlük tüketimde sınırı aşmamaya dikkat edin. 3 ana 2 ara öğüne dikkat etmek, diş, diş eti ve çevre dokuları da dinlendirmek ağız sağlığımız açısından kritik öneme sahiptir.